Pensioenregeling werknemers

Het aanbieden van een pensioenregeling aan uw werknemers maakt u als werkgever interessanter. U zorgt ervoor dat uw medewerkers ook nadat zij gestopt zijn met werken volop kunnen genieten van hun pensioen. Via uw pensioenregeling bouwen zij een pensioen op, vaak tegen aantrekkelijke voorwaarden. In sommige branches is het aanbieden van een pensioenregeling voor werknemers via de CAO vastgelegd. Een pensioenadviseur van HBR Pensioen helpt u graag de mogelijkheden voor uw onderneming onderzoeken.

HBR Pensioen helpt u met een collectieve pensioenregeling

De collectieve pensioenregeling is een verzekering die dekking biedt voor overlijden van uw medewerkers vóór hun 68e levensjaar en opbouw mogelijk maakt voor de oudedagvoorziening na hun 68e levensjaar. Door elk jaar te sparen kunnen werknemers stapsgewijs hun pensioen opbouwen. Samen met de AOW en eventuele privé voorzieningen vormt dit het pensioen voor uw werknemers na het 68e levensjaar.

Waarom kiezen voor een pensioenregeling via HBR Pensioen?

Als pensioenspecialist weet HBR Pensioen u precies te vertellen welke regelingen voor een collectief pensioen voor uw bedrijf geschikt zijn. Met een team van 5 gediplomeerde pensioenadviseurs (waarvan 2 Register Pensioen Adviseurs) werkt HBR Pensioen dagelijks aan het verbeteren van de pensioenpositie van veel gerenommeerde bedrijven in Nederland. Heeft u ook interesse in advies over een pensioenregeling voor uw werknemers? Neem dan vandaag nog contact op met HBR Pensioen.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.