Pensioenregeling voor de DGA

Als bedrijfseigenaar of directeur-groot aandeelhouder (DGA) wilt u naast het zorgen voor een pensioenregeling voor uw werknemers ook zorgen voor een goed pensioen voor uzelf.  Zodat u straks, nadat u stopt met werken, ook uitgebreid kunt genieten van uw pensioen. Als DGA kunt u echter niet meeprofiteren van de pensioenregeling van uw werknemers. U wordt niet gezien als werknemer en dus moet u zelf een voorziening treffen voor uw oude dag.

HBR Pensioen helpt u met een pensioenvoorziening voor de DGA

Ouderdomspensioen is de uitkering die u ontvangt vanaf het moment dat u de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd bereikt. U heeft als DGA een bijzondere positie met betrekking tot het opbouwen van uw ouderdomspensioen. U wordt niet gezien als gewone werknemer en heeft evenmin alle fiscale voordelen van een zelfstandig ondernemer. Tot 2007 kon u als DGA ervoor kiezen om mee te lopen met de pensioenregeling die geldt voor het personeel in uw bedrijf (indien er sprake is van personeel). Sinds de invoering van de nieuwe Pensioenwet kan dat niet meer en dient u zelf te voorzien in uw “pensioen”. Een pensioenadviseur van HBR Pensioen staat klaar om dit voor u te regelen.

Waarom kiezen voor een pensioenvoorziening via HBR Pensioen?

U heeft als DGA of bedrijfseigenaar verschillende opties om een pensioenvoorziening te treffen. Denk aan sparen of vermogen beleggen. Maar ook het afsluiten van een kapitaalverzekering bij leven. HBR Pensioen legt u alle mogelijkheden voor en helpt u kiezen voor de optie waar u het mooiste rendement vooruit kunt zien. Vermogensbeheer brengt altijd een zekere mate van risico met zich mee. Goed advies is daarom van groot belang. De pensioenadviseurs van HBR Pensioen helpen u graag een mooie toekomst voorbereiden. Neem vandaag nog contact op met onze pensioenadviseurs.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.