Pensioenregeling voor de ZZP'er

Als zelfstandig ondernemer bent u volledig “in control”. U heeft gekozen voor de vrijheid om te ondernemen zoals u dat wil. Bijkomend gevolg is wel dat u ook voor verzekeringen en pensioen volledig zelfstandig bent, m.a.w. deze voorzieningen dient u zelf te treffen. U kunt niet terugvallen op een pensioenregeling zoals werknemers bij een bedrijf dat wel kunnen. Voor veel ZZP-ers is een oudedagsvoorziening een zaak “waar ze ooit nog wel iets mee gaan doen”. Als dit dan toch niet gedaan wordt heeft dit vaak een forse achteruitgang in inkomen tot gevolg. de pensioenadviseurs van HBR Pensioen helpen u graag een voorziening voor uw pensioen treffen.

HBR Pensioen helpt ZZP-ers met een pensioenvoorziening

U bent als ZZP-er volledig zelfstandig. Opbouwen van pensioen gaat dan dus ook niet op dezelfde manier als dat voor werknemers mogelijk gemaakt wordt. U dient zelf een keuze te maken om in uw pensioen te voorzien. Bijvoorbeeld door te sparen en geld opzij te zetten voor na uw werkzame leven. Of door kapitaal te beleggen. Met slim vermogensbeheer kunt u zo toch zorgen voor rendement. Omdat dit toch zeker enige risico’s met zich meebrengt is u laten adviseren een verstandige keuze. HBR Pensioen helpt u graag verder als u stappen wilt nemen richting een pensioenvoorziening.

Waarom kiest u als ZZP-er voor een pensioenvoorziening via HBR Pensioen?

Zoals u zich in laat huren voor opdrachten binnen uw specialisme, zo zetten de pensioenspecialisten van HBR Pensioen zich in om voor u de best mogelijke pensioenoplossing te vinden. Uw HBR pensioenadviseur zet voor u de mogelijkheden op een rij die passen bij uw inkomen en kapitaal. Samen kiest u dan voor een pensioentraject gericht op het verzekeren van een mooi “pensioen”. Dat geeft u zekerheid voor de toekomst. Interesse in een adviesgesprek? Neem dan vandaag nog contact op met HBR Pensioen.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.