Collectieve overlijdensrisicoverzekering

Heeft u geen pensioenregeling of is het voor u moeilijk deze aan te bieden? Dan is een collectieve overlijdensrisicoverzekering een mooi alternatief om uw werknemers iets extra's te bieden. Ook als uw huidige pensioenregeling geen of een te laag nabestaandenpensioen geeft, biedt deze collectieve ORV uitkomst. De collectieve overlijdensrisicoverzekering heeft een lage premie en als werkgever biedt u uw werknemers de zekerheid dat zij hun nabestaanden goed verzorgd achter laten. Een adviseur van HBR Pensioen vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

HBR Pensioen helpt u met een collectieve overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een bedrag aan de nabestaanden van uw werknemers uit na hun overlijden. De ORV wordt afgesloten voor een bepaalde looptijd en een bepaald uitkeringsbedrag en wanneer de werknemer komt te overlijden tijdens deze looptijd dan ontvangen de nabestaanden een eenmalige uitkering van het verzekerde bedrag. Bijvoorbeeld ter compensatie van het weggevallen inkomen. Door een collectieve ORV aan te bieden, geeft u uw werknemers en hun gezinnen een stukje extra zekerheid.

Waarom kiezen voor een collectieve overlijdensrisicoverzekering via HBR Pensioen?

De overlijdensrisicoverzekering bestaat in verschillende varianten met ieder zijn eigen voorwaarden. Een pensioenadviseur zet voor u de mogelijkheden op een rij en helpt u kiezen voor de variant die het beste past bij uw bedrijf en werknemers. Onze ervaren pensioenadviseurs blijven continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt zodat zij u regelmatig van passend advies kunnen blijven voorzien. Wilt u de mogelijkheden voor een collectieve ORV bespreken? Zoek dan vandaag nog contact met HBR Pensioen voor een afspraak.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.