ANW hiaat verzekering

Bij het overlijden van een werknemer komt diens partner mogelijk in aanmerking voor een ANW-uitkering. Deze basisuitkering uit de Algemene Nabestaandenwet (ANW) van de overheid geeft de achterblijvende partner wat extra zekerheid na het (plotseling) overlijden van hun levenspartner. In de volksmond wordt deze ANW-uitkering ook wel het nabestaandenpensioen genoemd. Echter, het in aanmerking komen voor dit pensioen is van het voldoen aan een flink aantal strenge eisen afhankelijk. Daarom is het voor iedereen in Nederland aan te raden om middels een ANW hiaatverzekering te zorgen voor een aanvulling op deze ANW-uitkering.

HBR Pensioen helpt u met een ANW hiaatverzekering

U kunt zelf een ANW hiaatverzekering afsluiten maar als werkgever kunt u uw werknemers ook laten profiteren van een collectieve ANW hiaatverzekering. Zo biedt u uw werknemers en hun partners extra zekerheid. Wel kan het zijn dat een deelnameverplichting onderdeel is van het afsluiten van een collectieve ANW hiaatverzekering. In zo’n geval betalen de werknemers (een deel van) de premie mee via inhoudingen op hun brutosalaris. Wanneer u er als werkgever voor kiest om zelf de kosten van een ANW hiaatverzekering te dragen, kan een vrijwillige deelname mogelijk zijn. Wilt u weten welke variant voor uw bedrijf geschikt is? Een HBR Pensioenadviseur vertelt het u graag.

Waarom kiezen voor een ANW hiaatverzekering via HBR Pensioen?

HBR Pensioen heeft jarenlange ervaring in alle vormen van pensioenvoorzieningen. Met een hecht team van vijf pensioenadviseurs wordt dagelijks gewerkt aan een optimale pensioenvoorziening voor vele bedrijven in Nederland. Uw HBR Pensioen adviseur staat altijd voor u klaar met advies en helpt u belangrijke keuzes maken voor uw toekomst en die van uw medewerkers. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met HBR Pensioen.

Wilt u meer informatie?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn pensioen eerder laten ingaan?

Bij de meeste pensioenregelingen gaat u met pensioen als u 68 jaar bent. U mag uw pensioen ook eerder of later laten ingaan, bijvoorbeeld tegelijk met uw 1e AOW-uitkering. Wat de gevolgen hiervan zijn voor uw situatie kunnen wij u haarfijn uitleggen.

Mag ik mijn pensioen afkopen?

Het is fiscaal niet toegestaan om zelf uw pensioen af te kopen. Een pensioenuitvoerder of pensioenverzekeraar mag uw pensioen wel afkopen. Dit houdt in dat men de waarde van het pensioen in één keer aan u uitkeert. U ontvangt dan geen maandelijkse uitkeringen meer.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij overlijden?

Indien u een partner heeft, dan is er bij de meeste pensioenregelingen ook een partnerpensioen meeverzekerd. Dat betekent dat als u gedurende de opbouwperiode (uw werkzame leven) komt te overlijden, uw partner een nabestaandenuitkering krijgt.

Ontvangt mijn partner ook nog pensioenuitkeringen na mijn overlijden?

Dit is niet vanzelfsprekend. Bij een direct ingaand pensioen is het mogelijk om uw partner mee te verzekeren, zodat deze nog pensioenuitkeringen ontvangt na uw overlijden. Als u graag wilt dat uw partner nog uitkeringen ontvangt na uw dood, dan moet u dit samen met onze adviseurs regelen. Dit moet van te voren afgesproken worden, omdat dit invloed heeft op het uit te keren bedrag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.