Veranderingen binnen het nabestaandenpensioen

25-01-2021
Veranderingen binnen het nabestaandenpensioen

Iedereen wil zijn partner en kinderen goed achterlaten wanneer ze komen te overlijden. Het nabestaandenpensioen is daarom heel belangrijk voor uw werknemers. De afgelopen jaren is het nabestaandenpensioen versoberd en nu zitten er weer nieuwe veranderingen aan te komen dankzij de nieuwe pensioenakkoorden. De pensioenakkoorden worden vanaf 1 januari 2022 doorgevoerd. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje gezet: 

  • Bij het overlijden van uw werknemer na de pensioendatum ontvangt de partner 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen als partnerpensioen. Deze regeling blijft hetzelfde.
  • De hoogte van het partnerpensioen wordt gebaseerd op het inkomen van uw werknemer en is niet afhankelijk van het aantal dienstjaren. De dekking wordt gefinancierd op risicobasis en de maximale fiscale dekking is 50% van het inkomen. Maatwerk is hierbij mogelijk. De risicodekking loopt nog een aantal maanden door wanneer een werknemer uit dienst gaat. Hierdoor heeft uw werknemer tussen twee banen in nog een dekking voor een partnerpensioen.
  • Het wezenpensioen is 20% van het inkomen van uw werknemer of 40% wanneer beide ouders overlijden. Het wezenpensioen loopt tot maximaal de 25e verjaardag van het kind. 

Met het nieuwe pensioenstelsel wordt het nabestaandenpensioen een stuk eenvoudig. Wilt u weten wat de veranderingen precies betekenen voor uw werknemers en of er aanpassingen nodig zijn? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.