Overgangsregeling bestaande middelloonregeling

28-01-2021
Overgangsregeling bestaande middelloonregeling

Verwacht wordt dat de nieuwe pensioenwetgeving per 1 januari 2022 in werking zal treden. In dit nieuwe stelstel mogen bestaande middelloonregelingen niet worden voortgezet. Een middelloonregeling is een pensioenregeling met een vaste uitkeringsregeling, waarbij de hoogte van het pensioen afhankelijk is van het gemiddelde verdiende loon. 

Tijdens de kamervragen van 9 december heeft minister Koolmees meer duidelijkheid gegeven over deze deadline. Hij heeft bevestigd dat, met het overgangsrecht het de bedoeling is dat werkgevers en werknemers tot uiterlijk 1 januari 2026 de tijd krijgen om een keuze te maken tussen de progressive premiestaffel of een overstap te maken naar een leeftijdsonafhankelijke premie. Dit telt ook voor rechtstreeks verzekerde uitkeringsovereenkomsten. 

Dit houdt in dat werkgevers uiterlijk tot 31 december 2025 de tijd hebben om de middelloonregelingen om te zetten naar een passende oplossing binnen het nieuwe stelsel. De bestaande regelingen kunnen blijven doorlopen tot 1 januari 2026. Ook bestaande uitvoeringsovereenkomsten kunnen nog verlengd worden tot uiterlijk 1 januari 2026. Vanaf 1 januari 2022 mogen er geen nieuwe middelloon- en eindloonregelingen gestart worden. 

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacyverklaring.